Se våra annonser >>
Nyheter

 

2017-09-13

Nu flyttar vår serviceverkstad

 

Från och med 13 september så är vår serviceverkstad flyttad från Smedjebacken till Hisings Backa i Göteborg.

- Vi gör detta som ett steg för att komma närmare våra kunder och för att vidareutveckla vår serviceavdelning. Vi hoppas och tror att den här förändringen kommer att stärka servicegraden ut till kund ytterligare, berättar Stefan Bergsten som är nordisk försäljningschef på Pullman Ermator.

 

I och med den här flytten så har vi inte längre möjlighet att ta emot maskiner för service i Smedjebacken.

Utöver serviceverkstaden i Hisings Backa har vi även ett antal servicepartners runt om i landet.

 

För att läsa mer om service, klicka HÄR.


 

2017-09-05

Den som söker, den finner

 

Så är det. Vi sökte en säljare till vårt team för att ytterligare befästa vår plats som marknadsledande inom damm- och slamhantering och nu har vi funnit. Vi kan med glädje berätta att i början på oktober förstärks vårt säljteam genom en ny säljare på det norra distriktet (Norrland). En närmare presentation av honom kommer längre fram.

 

I samband med detta så kommer Robin Fransson, vår mest erfarne säljare och som tidigare har jobbat på norra distriktet, att flytta ner och jobba i Mittsverige (Östergötland, Västmanland, Dalarna, Närke, Värmland).

 

Vårt säljteam finns ute på vägarna dagligen för att hjälpa såväl nya som gamla kunder med att få en bättre arbetsmiljö. Vill du också komma i kontakt med dem? Se nedan!

 

Norr
0240-660971
Mitt Robin Fransson 0240-660974
Öst David Littorin 0240-660987
Väst Marcus Martinsson 0240-660972
Syd Kim Christiansson 0240-660973

 


 

2017-08-18

Nu utökar vi säljkåren!

 

För att fortsätta befästa vår position som marknadsledande inom stoft-, damm- och slamhantering i Sverige så söker vi nu ytterligare en utesäljare till det norra distriktet.

 

Tjänsten innebär till stor del att vara ute på fältet, både tätt tillsammans med våra återförsäljare samt hos våra uthyrare i regionen.

För att passa i denna roll så ser vi framför oss att den sökande har några års arbetserfarenhet från liknande uppgifter, att personen ifråga är social, stresstålig, teknikintresserad samt är inkännande och kan förstå varje enskild kunds behov.

 

Sista dag för ansökan är 8 september, notera dock att intervjuer sker fortlöpande och att tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.


 

2017-06-30

Många företag brister i hanteringen av kvartsdamm

 

I november 2015 trädde Arbetsmiljöverkets nya föreskrift om hantering av kvartsdamm i kraft. En föreskrift som är till för att skydda arbetarnas hälsa och som kan innebära sanktionsavgifter om de inte efterföljs.

 

Efter en granskning som Arbetsmiljöverket nyligen gjort är det trots detta nästan tre av fyra företag som fortfarande har brister vid hantering av kvartsdamm, detta enligt en artikel i Dagens Industri den 24 maj 2017. Artikeln kan läsas i sin helhet HÄR.

 

Ni vet väl om att vi gärna hjälper er att få ordning på dammproblemen på er arbetsplats? Vi besitter både rätt maskiner och en stor kunskap för att kunna hjälpa er.

 

För att komma i kontakt med er säljare, klicka HÄR.


 

2017-03-14

Vi ses i Malmö!

 

26-27 april är det dags för en ny upplaga av Bygg & VVS-mässan Syd. Mässan arrangeras på Malmömässan i Malmö.

 

Vi hittas i monter C03, vi hoppas självfallet på att få möta såväl gamla som nya kunder.

 

För gratis inträde, klicka HÄR!


 

2016-11-28

Kom ihåg att alltid skydda dig

 

Att det är viktigt att skydda sig mot det skadliga dammet vid arbeten såsom byggnation, sanering, rivning eller håltagning blir allt mer vedertaget. Vad som också är viktigt att komma ihåg, men som tyvärr allt för ofta glöms bort, är att även skydda sig mot det skadliga dammet vid rengöring av verktyg och maskiner efter avslutat jobb.

 

I Pullman Ermators sortiment finns två storlekar av saneringsskåp, CC800 och CC1600. Saneringsskåpen är utvecklade för att användaren enkelt ska kunna rengöra verktyg och maskiner utan att utsättas för skadligt damm. Med en stor dörr längs ena kortsidan är det enkelt att ställa in verktygen i skåpet. Skåpen har stora fönster, ljus insida och smidiga handskar för att förenkla rengöringen. Det är enkelt att ansluta en bottensug såväl som detaljsug till skåpet och vid behov kan det även utrustas med autostart.

 

Vänta inte längre, utan kontakta oss redan i dag för att få veta mer om våra saneringsskåp. Din närmaste säljare hittar du HÄR.

 

För att läsa mer om våra saneringsskåp, klicka HÄR.


 

2016-11-16

Pullman Ermator går som tåget

 

I september fick Pullman Ermator besök av en reporter från tidningen Professionell Demolering. Nedan följer ett utdrag ur deras reportage, för att läsa det i sin helhet klicka HÄR.

 

Pullman Ermator går bokstavligen som tåget. Under förra året omsatte man 225 Mkr och sysselsatte 65 anställda.


“Vi var mycket nöjda med utvecklingen under fjolåret men det är ingenting mot vad vi är med innevarande år. Vi går mot en försäljningsökning med över 30 procent totalt i år och jag räknar med att vi landar på upp emot 300 Mkr”, berättar Fredrik Åkermark, global försäljningschef.


“Enskilda marknader som Norden har ökat mer än 30% och USA ligger påcirka 20%. På den amerikanska marknaden räknar vi med ytterligare ökning under 2017”, tillägger Fredrik.

 

Vad är orsakerna till bolagets starka expansion kan man fråga sig? Egentligen har Pullman Ermator legat ganska lågt med produktnyheter under de senaste åren. Det har kommit en del uppgradering och nya tillbehör men inga revolutionerande nyheter. Ibland kan det vara ett stort nyhetsflöde som trissar upp försäljningen. Dock lanserades en hel del nyheter för några år sedan som fortfarande står sig väl i konkurrensen.


“Jag tycker inte man ska lansera nyheter för sakens skull. Vi har bra produkter i grunden och många av våra stoftavskiljare och luftrenare var till och med före lagstiftningen när de lanserades här i Sverige. Här tror jag vi och även Dustcontrol skiljer oss från andra tillverkare. Vi har båda bra produkter som med råge möter upp med lagstiftningen och är effektiva både ifråga om kapacitet och att skydda användaren”, säger Fredrik.

 

Men orsaken till Pullman Ermators framgång är förstås det breda produktsortimentet och att det är kvalitativa produkter som håller och gör skillnad. En annan orsak är en stark försäljningsorganisation både i Norden och i andra länder. När man startade upp i USA och lyckades etablera ett bra fotfäste så hade det naturligtvis stor inverkan på omsättningsökningen. “Vi omsätter lika mycket i USA idag som vi gör i Norden”, berättar Fredrik.

hepafilter


 

2016-10-06

NYHET! H13-filter till våtsugarna

 

Pullman Ermator lanserade nyligen ett hepafilter till våra stora våtsugare. Maskinerna i fråga är framtagna för att användas till uppsugning av vatten, betongslam, oljor och skärvätskor, men vi vet också att det händer att de används till torrt material, t.ex. vid betongsågning.

 

För oss på Pullman Ermator är det väldigt viktigt att kunna erbjuda alla arbetare en trygg och säker arbetsmiljö och vi har alltså därför tagit fram ett H13-filter till våtsugen, samma filterklass som används i våra stoftavskiljare och luftrenare. H13-filtret tar hand om alla de farliga och hälsovådliga partiklar som inte är synliga för ögat men som virvlar runt i luften vid håltagning i torrt material.

 

H13-filtret till våtsugarna finns tillgängligt till W70 och W70P samt de gamla modellerna W350 och W350P.

hepafilter

 


 

2016-09-05

Känner du till de nya reglerna från Arbetsmiljöverket?

 

Det är sedan länge känt att kvartsdamm, som bland annat förekommer vid sandblästring, stenläggning och rivningsarbeten samt vid slipning, borrning och bilning i betong, tegel, puts och murbruk, är hälsofarligt. Att andas in det respirabla dammet av kvarts, alltså de allra minsta och finaste partiklarna, innebär en risk för hälsan då dammpartiklarna letar sig ändå in i lungblåsorna där de kapslas in och orsakar ärrvävnad och inflammation i lungvävnaden. Detta kan på sikt bland annat leda till sjukdomarna silikos och lungcancer vilka båda kan ha dödlig utgång.

 

För att förebygga ohälsa och exponeringen av kvartshaltigt damm för arbetstagare så har Arbetsmiljöverket presenterat en ny föreskrift gällande detta som trädde i kraft i november 2015 (AFS 2015:2 Kvarts- stendamm i arbetsmiljön).

 

Enligt de nya föreskrifterna ska arbetsgivaren regelbundet undersöka och göra riskbedömningar gällande arbetsförhållandena där kvartshaltigt damm kan förekomma samt genomföra åtgärder för att eliminera/minimera exponeringen och se till att halten av respirabelt kvartsdamm ej överskrider de hygieniska gränsvärdena.

När det kommer till åtgärder för att minska mängden respirabelt kvartsdamm så finns flertalet punkter rekommenderade i föreskriften, en av dessa gäller rengöring av arbetsplatsen. Enligt 16 § i föreskriften så ska rengöring utföras så att damm inte virvlas upp eller sprids. De rekommenderar att frånluften från mobila dammsugare bör ha en avskiljningsgrad på 99,95 % för luftburet damm, d.v.s. HEPA-filter klass 13.

 

De nya föreskrifterna ställer också krav på uppföljning av åtgärderna, bland annat ska det göras en
funktions- och prestandakontroll av anordningar som används för att minska arbetstagarnas exponering av kvartshaltigt damm. Denna kontroll ska göras med högst sex månaders mellanrum (20 §).

 

Vissa av bestämmelserna i de nya föreskrifterna är förlagda med sanktionsavgifter om de inte efterföljs, när det gäller 7 § och 20 § är avgiften från 15 000 SEK upp till 150 000 SEK.

 

För att läsa de nya föreskrifterna i sin helhet, klicka HÄR.

 

Önskar du mer information om vad vi kan göra för att hjälpa dig att följa de nya föreskrifterna? Kontakta din närmaste säljare redan i dag!

arbetsmiljoverket

 


 

2016-08-29

Om en månad är det dags...

 

29-30 september är det dags för årets upplaga av DEMCON på InfraCity i Upplands Väsby. Pullman Ermator finns sjävfallet på plats och vi hittas i monter 47/48.

- Vi ser väldigt mycket fram emot att komma till DEMCON-mässan igen och att få chansen att träffa såväl gamla som nya kunder, säger Stefan Bergsten som är nordisk försäljningschef.

 

För fritt inträde till mässan, registrera dig HÄR.

 

 


 

2016-06-29

Pullman Ermator startar upp med en ny distributör i Grekland

 

Företaget Diamantmaster är det senaste tillskottet i vårt globala distributörsnätverk.

Diamantmaster har ett stort kundunderlag och en stor skopa kunskap inom ytbehandling av betong såväl som sågning och borrning. Deras portfolio med produkter och varumärken är mycket imponerande och deras service, kunskap och deras kundfokus är på topp.

- Vi är väldigt glada över att få välkomna Diamantmaster som vår nya distributör i Grekland. Vi ser fram emot vårt kommande samarbete som vi hoppas ska sträcka sig för en lång tid framöver, berättar Fredrik Åkermark som är internationell försäljningschef.

 

 

 


 

2016-05-16

Årets företagare i Smedjebacken

 

Under en företagsgala i Folkets hus i Smedjebacken så korades Petra Bengtsson, Pullman Ermator, till Årets företagare i Smedjebackens kommun. Motiveringen till utmärkelsen lyder:

Med en målinriktad kompetens och professionell organisation har årets företagare framgångsrikt levererat kundanpassade högkvalitativa produkter till sina kunder i en stor del av världen och företagets omsättning har ökat år från år. Vinnaren till utmärkelsen Årets företagare är ung, driven och en god förebild för framtida entreprenörer och -inte minst– en god ambassadör för nya generationens företagare.


- Jag hade inte väntat mig att vi skulle ta hem titeln men det känns så klart jätteroligt att vi gjorde det, säger Petra Bengtsson, VD för företaget, glatt.

 

Under 2015 så omsatte företaget cirka 200 miljoner kronor och starten på 2016 har visat på en fortsatt stark marknad.

- Det rullar på för fullt just nu, vi har precis i dagarna tagit in ytterligare personal för att kunna svara upp mot den efterfrågan som finns, avslutar Petra.

 

aretsforetagare

 


 

2016-04-25

Lyckad vecka på Bauma

 

Det slogs besöksrekord på 2016 års upplaga av Bauma i München. Totalt kom 580 000 besökare från över 200 olika länder, på plats fanns 3423 utställare och Pullman Ermator var en av dem. Vi ställde ut för sjunde gången i ordningen och säljteamet med Fredrik Åkermark, internationell försäljningschef, i spetsen är mycket nöjda.

- Det här är den bästa upplagan av Bauma, både för vår del och i helhet. Vi hade många intressanta möten med både befintliga och nya kunder, det finns mycket att jobba vidare på, konstaterar Fredrik nöjt och fortsätter:
- Vi vill rikta ett stort tack till alla som kom och besökte oss under mässan och hjälpte oss att göra det till en lyckad vecka.

 

Dotterbolaget Pullman Ermator Inc., med säte i Tampa, Florida,  har sedan tidigare sålt dammkåpor på den amerikanska marknaden. Med besökare från hela Europa, och övriga världen, på plats i München så togs tillfället i akt att även presentera dammkåporna på den här sidan Atlanten och intresset för dem var stort. Dammkåporna finns i 125 mm och 180 mm, de levereras med olika adaptrar för att kunna passa de mest vanligt förekommande handslipsmaskinerna på marknaden.

 

Nästa upplaga av Bauma äger rum 8-14 april 2019 i München.

 


 

2016-04-14

Tack!

 

Vi vill rikta ett stort och varmt tack till alla Er som besökte oss under Nordbygg den 5-8 april i Stockholm.

- Vi är jättenöjda med mässan. Vi hade en strid ström av besökare under hela veckan, både befintliga och nya kunder, och det var ett stort intresse för våra produkter, berättar Stefan Bergsten som är nordisk försäljningschef.

Under mässan presenterades vår nya 125 mm dammkåpa som blev väldigt poplär direkt. Den första leveransen har redan sålt slut!

 

 


 

2016-03-23

Pullman Ermator expanderar till nya marknader

 

Pullman Ermator fortsätter att offensivt utöka sin närvaro inom de marknader där vi redan är etablerade och vi kan nu stolt meddela att vi dessutom har börjat expandera vårt distributörsnät till flertalet nya och intressanta marknader där det finns stor potential.

- Vi har upplevt en kraftig ökning av försäljningsvolymerna på den skandinaviska marknaden så väl som i Frankrike, Tyskland och Storbritannien. Med tillägg av fyra nya distributörer har Pullman Ermator nyligen upplevt lite växtvärk, berättar Fredrik Åkermark som är internationell försäljningschef för företaget och fortsätter:

- Vi tittar närmare på att anställa ytterligare personal till vår produktion och lager i Smedjebacken för att kunna möta upp den ökade efterfrågan i tid.

 

X-Calibur Construction Chemistry, med huvudkontor i Dubai, kommer att representera Pullman Ermator i Förenade Arabemiraten, Saudiarabien, Qatar, Oman, Egypten samt Kenya och Tanzania. X-Calibur har varit en viktig leverantör och partner till stora byggföretag i nämnda länder under många år och kommer nu alltså även inkludera våra produkter i deras portfölj.  


I Sydafrika kommer Mactool att representera Pullman Ermator. Med kontor och lager i Kapstaden, Johannesburg och Durban kommer Mactool att distribuera våra produkter med mottot Clean Air from Sweden tillsammans med deras befintliga produktsortiment till byggmarknaden.


Altas 1 i Turkiet började sälja dammsugare och luftrenare ifrån oss under mitten av 2015. Försäljningen började starkt och utsikterna för 2016 är mycket goda, ett hektiskt år väntar för att möta det behov som finns för att bekämpa dammet ute på byggarbetsplatserna.


Syrox är vår nya distributör i Israel och de kommer att lansera produkterna ifrån oss på den israeliska marknaden senare i vår. Syrox är en välkänd samarbetspartner till många israeliska företag inom byggbranschen och de har ett brett produktprogram.

 

- X-Calibur, Mactool, Syrox och Atlas 1 är alla professionella och serviceinriktade distributörer med många års erfarenhet av att förse sina kunder med kvalitétsprodukter på respektive område och vi är mycket glada över att få välkomna dem in i Pullman Ermator-familjen, avslutar Åkermark.

 

 


 

2016-03-11

Kom och besök oss på Bauma!

 

Välkommen att besöka oss på Bauma den 11 till 17 april. Ni hittar oss i hall A1, monter 450.

 

 


 

2016-03-08

Snart smäller det!

 

Nu är det bara fyra veckor kvar tills Nordbygg, Nordens största bygg- och fastighetsmässa, slår upp portarna.

Pullman Ermator finns som vanligt på plats, vi hittas i monter B10:21. Våra maskiner kan också hittas hos Confloor i monter B15:02 och hos Bolist i monter C04:43.

 

Vi ser fram emot att möta er där!

 

Psst, för gratis inträde klicka HÄR!

 

 

 


 

2015-09-21

Ny VD på Pullman Ermator AB

 

Petra Bengtsson har utsetts till ny VD för Pullman Ermator AB. Petra är dotter till företagets grundare Torbjörn Bengtsson och hon har arbetat på företaget som plats- och driftschef sedan 2009.


Fokus kommer fortsatt att ligga på expansion och produktutveckling för att ytterligare befästa positionen som marknadsledare av mobila stoftavskiljare, luftrenare och vätskesugare.

- Hälsa och arbetsmiljö är områden som ligger i tiden och kommer att göra så under många år framöver. Det känns inspirerande att ta sig an utmaningen att vara med och utveckla företaget ytterligare, säger Petra.

 

Pullman Ermator har haft en mycket positiv utveckling de senaste fem åren. Försäljningen har ökat både i Sverige och utomlands, inte minst i USA där företaget etablerade sig 2008 och där försäljningsutvecklingen har varit mycket stark.

- Med det produktprogram vi har ser vi stora möjligheter att öka vår försäljning i de övriga skandinaviska länderna samt några europeiska länder inom de kommande tre till fyra åren och det är där vi lägger stort fokus nu, avslutar hon.

 

Fredrik Åkermark, med 21 år i företaget, har utsetts till internationell marknadschef. Fredrik har under de senaste sju åren arbetat på Pullman Ermator i USA.


Barbara Ruth Smith, med fyra år hos Pullman Ermator fortsätter som ekonomichef och controller.


Jonas Eriksson har arbetat med Pullman Ermators produktutveckling och produktion i nio år och tar steget in som produktchef.


Jonas, Barbara och Fredrik kommer att ingå i den ledningsgrupp som tillsammans med Petra kommer att leda företaget.

 

 

 


 

2015-04-10

Byggmässan i Malmö

 

22-23 april är det dags för Byggmässan2015 i Malmö. Självfallet finns vi på plats, vi hittas i monter D07.

 

- Vi hoppas på några riktigt roliga dagar i Malmö där vi får möta både gamla och nya kunder, snacka damm och hjälpa byggarbetare till att få en bättre arbetsmiljö med hjälp av våra produkter, säger Stefan Bergsten, nordisk försäljningschef.

 

För gratis inträde, klicka HÄR!

 

 

 


 

2015-04-09

Vi drar till Paris!

 

Nu är det inte långt kvar tills Intermat och World of Concrete Europe öppnar sina dörrar. 20-25 april är det dags i Paris-Nord Villepinte och vi från Pullman Ermator kommer att finnas på plats. Vi hittas i hall 7, monter L100.

 

- Vi ser verkligen fram emot denna mässa och det ska bli spännande att se vad Intermat och World of Concrete Europe ger. Vi ställer ju ut på World of Concrete i Las Vegas varje år vilket brukar vara en succé, vi hoppas och tror att mässan i Paris ska bli lika bra, berättar Fredrik Åkermark.

 

Vi kommer som vanligt att visa upp våra välkända röda stoftavskiljare, luftrenare och våtsugare. Bland annat kommer T8600 Propan, en gasdriven stoftavskiljare, att visas upp och likaså den nya luftrenaren A4000 som klarar ytor på upp till 200-250 m².

 

För gratis inträde, kontakta oss på info@pullman-ermator.se!

 

 


 

2014-08-28

100 % dammfritt!

 

Vad säger du om vi säger 100 % dammfritt påsbyte? Visst låter det bra? Med longopac är det möjligt!
Vi på Pullman Ermator ligger steget före och har erbjudit longopac-systemet i flera decennier. I dagsläget är det möjligt att köra longopac på alla våra stoftsugare, såväl 1- som 3-fas samt våra föravskiljare.

Fördelarna med longopac är många:

  • 100 % dammfria påsbyten, du slipper exponeras för det farliga dammet
  • Du har alltid påsar med dig ute på arbetsplatsen (en kassett ger ca 22 påsar)
  • Snabba, smidiga och enkla påsbyten (under 30 sekunder!)
  • Påsen är 100 % nedbrytbar

Fler och fler börjar upptäcka fördelarna med longopac-systemet, har inte du gjort det ännu?
Kontakta oss redan i dag så berättar vi mer!

 


 

2014-08-13

Nu är det dags för Demcon!

 

Nu har de flesta börjat att komma in i arbetet igen efter en lång och skön sommar. Vi på Pullman Ermator kickstartar hösten genom att vara med på Demcon på Infracity i Stockholm den 4-5 september. På mässan kan ni som vanligt träffa våra säljare och titta, klämma och känna på våra välkända våtsugare, stoftsugare och luftrenare. Ni hittar oss i monter 47/48.

 

För gratis inträde klicka här.

 


 

2014-04-24

Tack för den här gången!

 

1-4 april hölls årets upplaga av Nordbygg på Stockholmsmässan i Älvsjö och vilken vecka det blev! Som vanligt var intresset för våra produkter riktigt stort, både för de modeller som är väletablerade på marknaden sedan flera år och också för våra rykande färska nyheter.

- Den stora nyheten i år var T8600 Propan som premiärvisades här i Europa nu under Nordbygg. Det är en unik produkt på marknaden då den är gasdriven och passar perfekt till jobb där det är svårt att få fram tillräckligt med ström, till exempel vid vissa byggen eller vid jobb inom väg och anlägg, berättar Stefan Bergsten som är nordisk försäljningschef och fortsätter med ett litet leende:

-Och nog märktes det att många lyfte på ögonbrynen och var nyfikna på vad det var när den startades upp och spann likt en gammal V8:a.

 

Utöver den gasdrivna sugen så premiärvisades A4000 som är en luftrenare på 4000m³/h, T10000 som är en trefassug på 900m³/h och med möjlighet att få föravskiljare påmonterad på maskinen samt en centralsug för fast installation till bygg och industri.

 

Stort intresse var det också för en ny vagn till A1000 som är tänkt att användas när man blandar betong, ett moment som vanligtvis skapar en väldigt dammig arbetsmiljö men med vår luftrenare på stativet kan den göra en punktinsats och förbättra arbetsmiljön avsevärt.

En annan grej som väckte stort intresse var våra nya dammkåpor som finns i två olika storlekar (125 mm och 180 mm) och som passar de vanligast förekomm-ande handslipmaskiner. Dammkåporna kan man säga gick som smör i solsken och lagret på dem tömdes snabbt (men är så klart påfyllt nu igen!).

 

Förutom våra välkända röda maskiner så fanns TrackUnit på plats i vår monter för att erbjuda sin spårningsutrustning. Med spårsändare monterad på byggmaskiner och annan utrustning finns det mycket pengar att spara då det varje år försvinner grejer för stora summor hos uthyrarna runt om i landet. Utöver att man kan se vart maskinen befinner sig finns det också möjlighet att bl.a. se driftstiden och när det är dags för service.

Som en extra service till våra kunder kan vi numer erbjuda att montera spårsändaren redan vid leverans, kontakta din säljare för mer information.

 

Summa summarum så känner vi oss mycket nöjda med ännu en lyckad mässvecka och vill tacka alla kunder, nya som gamla, för den här gången och på återseende!

 

 

 

 


 

2014-03-25

Om en vecka är det dags!

 

Tisdag 1 april så slår dörrarna upp till årets största byggmässa i Norden, då öppnar nämligen Nordbygg på Stockholmsmässan i Älvsjö. Under de fyra dagar som mässan håller öppet finns vi på plats i monter B10:21, taggade till tänderna för att träffa såväl gamla som nya kunder.

 

Som sig bör på en mässa så kommer det, utöver vårt redan välkända sortiment, att finnas en handfull nyheter att titta, klämma och känna på.

- Vi har fyra nyheter som vi kommer att premiärvisa. Det som kommer att visas är en luftrenare på 4000 m³/h, en gasdriven trefassug till t.ex. arbeten på byggen eller inom väg och anlägg där det är svårt att få fram tillräckligt med el, en ny trefassug med ett luftflöde på 900 m³/h och med möjligheten att få föravskiljaren C5500 påmonterad så man bara behöver flytta runt en enhet istället för två samt en sug för fast installation till bygg och industri, berättar Stefan Bergsten som är nordisk försäljningschef.

En annan nyhet är att vi numer kan erbjuda spårsändare till våra produkter. Med spårsändare monterad har du bland annat möjlighet att hålla koll på vart maskinen befinner sig, hur många timmar den är i drift och när det är dags för service. Under mässan kommer TrackUnit, företaget som levererar dessa spårsändare, att finnas på plats i vår monter för att svara på frågor och berätta om tjänsten.

 

Missa nu inte att komma till årets roligaste mässa!
För gratis inträde klicka HÄR.

 

 

 

 


 

2014-01-21

Nu har vi rullat igång våren!

 

Efter en lång och skön julledighet börjar vårens jobb sakteliga rulla igång. Vi ser fram emot en händelserik vår med många roliga händelser, bland annat byggmässan Bautec i Berlin 18-21 februari,
BYGGERI ’14 i Fredericia den 25-28 februari och sist men inte minst Nordbygg i Stockholm den 1-4 april.
Vi kommer dessutom att presentera flera nya modeller under våren.
- Vi har nyheter på både luftrenar- och stoftsugssidan. Vi tycker att det ska bli riktigt kul att höra och se hur de tas emot ute på marknaden. Vi tror att de nya maskinerna kommer att bli ett mycket bra komplement till vårt redan starka produktsortiment, berättar Stefan Bergsten som är nordisk försäljningschef.

Även på TV så har vårsäsongen dragit igång. Tisdagen 14 januari kl. 20.00 startade en ny säsong av Bygglov igång på TV4 och torsdagen 16 januari kl. 20.00 startade Nybyggarna på kanal 5. Du kommer att kunna skymta kändisar på båda kanalerna då de använder våra produkter, något vi är mycket stolta över!

Vi hoppas att vi ses ute på vägarna under våren eller kanske på någon av mässorna.

Har ni frågor, funderingar eller önskar en demo kan ni kontakta oss på 0240-660960 eller info@pullman-ermator.se så hjälper vi er gärna.

 

 


 

2013-09-30

Arga Snickaren är på gång igen

 

Onsdag den 2 oktober kl 20.00 rullar den tionde säsongen av Arga Snickaren igång på kanal 5.

Tillsammans med sitt team ger sig snickaren Anders Öfvergård ut för att hjälpa familjer med byggprojekt som har stannat av. Precis som under tidigare säsonger så använder de sig av våra välkända stoftavskiljare och luftrenare, något vi är väldigt stolta och glada för!

 

Vill du läsa mer om Arga Snickaren så kan du göra det genom att gå in här!

 

 

 


 

2013-06-05

Pullman Ermator AB förvärvar

Pullman-Holts HEPA-dammsugare

 

Pullman Ermator AB, en av de ledande tillverkarna av stoftavskiljare, luftrenare och våtsugare, har nu förvärvat samtliga modeller av damm/våtsugare och samtliga HEPA-dammsugare från Pullman-Holt i USA.
Tillsammans med produktsortimentet har Pullman Ermator även fått rättigheterna till det varumärkesskyddade namnet Pullman-Holt och PHC.com.

- Det här kommer att hjälpa oss att utöka vår närvaro på marknaden, förklarar Fredrik Åkermark som är försäljningsdirektör för Ermator USA och fortsätter:
– Inte minst beroende på att produktsortimentet från Pullman-Holt är välkänt och populärt i branschen.

 

Företaget Pullman-Holt startades för 85 år sedan och är nu en av de ledande tillverkarna i USA av damm- och våtsugare med HEPA-filter.
Pullman-Holt ligger i Tampa, Florida, i egna fastigheter om totalt ca 20 000 m² och har under de senaste nio åren ägts och drivits av Ron Underwood, som också äger de kanadensiska bolagen Michaels Equipment, Ltd och Advantage Maintenance Products, Ltd.

 

- Vi kommer att investera i varumärket Pullman-Holt med fortsatt forskning och utveckling men kommer också att lägga till flera nya produkter till sortimentet, säger Torbjörn Bengtsson, ägare av Pullman-Ermator och fortsätter:
- Ermator kommer också att jobba vidare med Pullman-Holts varumärke genom flera säljare som kommer att informera och utbilda återförsäljare samt slutanvändare.

 

Från den 1 september kommer Ermator USA att få väsentligt större ytor i och med att man då flyttar från sina nuvarande lokaler till Pullman-Holts anläggning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

2013-04-08

Nu drar vi till Tyskland!

 

Med en vecka kvar tills att Bauma slår upp portarna så är förberedelserna i sitt slutskede och vi ser alla fram emot en rolig mässvecka i München. Vi kommer självklart att finnas på plats med egen monter, ni hittar oss i hall A1 monter 433. Passa på att komma förbi vid oss för en pratstund  och för att titta, klämma och känna på våra välkända och populära maskiner.  

 

Hoppas vi ses där!

 

 

 


 

2013-03-25

Positiva vibbar på mässan i Göteborg

 

I mitten på mars hölls årets upplaga av Byggmaskiner på Svenska Mässan i Göteborg och trots att marknaden överlag inte blomstrar för tillfället var säljarna på Pullman Ermator väldigt nöjda med mässveckan.

- Även om mässan var lite mindre än tidigare år och att det inte det var lika mycket besökare som tidigare så gick mässan riktigt bra för oss, säger Stefan Bergsten som är försäljningschef på företaget.

 

På mässan passade man på att presentera tre nya föravskiljare; en big bag-variant av C5500, en fatföravskiljare samt en containerföravskiljare.

- Vi har märkt att efterfrågan på föravskiljare ökar stadigt i takt med att användarna blir allt mer medvetna om vilken nytta de gör. Dessutom har uthyrarna börjat rekommendera föravskiljare i större utsträckning vilket vi tycker är jättekul, förklarar Bergsten.

 

För de besökare som ville spänna sina muskler och mäta sig med de andra mässbesökarna fanns det möjlighet att vara med och tävla om en S25 varje dag. Det "enda" man behövde göra var att lyfta en järnplatta på cirka 50 kg och hålla den i luften så länge som möjligt. Det skvallras om att en av vinnarna klarade det i hela 1 minut och 5 sekunder!

 

Pullman Ermator tackar alla dem som kom och besökte oss på Byggmaskiner 2013 och hjälpte oss göra det till en mycket lyckad vecka! Nu laddar vi om batterierna inför Bauma i Tyskland 15-21 april och Byggmässan i Malmö 23-24 april, hoppas vi ses även där!

 

 

 

 

 

 


 

2013-02-12

Om en månad händer det!

 

Nu är det bara en månad kvar tills mässan alla väntat på öppnar dörrarna, Byggmaskiner 2013 på Svenska Mässan i Göteborg. Mässan äger rum 12-15 mars och vi kommer självklart att finnas på plats, i år hittar ni oss i monter C05:02.

- Vi ser verkligen fram emot den här mässan, jag hoppas och tror att det kan bli en riktigt lyckad vecka, säger Stefan Bergsten som är nordisk försäljningschef på Pullman Ermator.

 

Till den här upplagan av Byggmaskiner har mässarrangören satsat lite extra på att lyfta fram säkerhetstänket, bland annat genom Swedish Rental Associations säkerhetstorg där de presenterar sitt nya utbildningskoncept PSI (Personlig Säkerhets Information) för säkrare arbetsmiljöer. Även på säkerhetstorget kommer maskiner från Pullman Ermator att finnas representerade.

- Trots att utvecklingen går framåt och medvetenheten ökar så är det fortfarande allt för många byggarbetare som skadas eller blir sjuka av jobbet. Det är den siffran som vi vill hjälpa till att få ner genom renare arbetsmiljöer och där med friskare byggarbetare, förklarar Bergsten.

 

För gratis inträde, klicka på loggan till höger.


 

 

 


 

2013-01-21

Ses vi i Las Vegas?

 

Det börjar återigen att dra ihop sig till en av årets största mässor för vår bransch, nämligen World of Concrete i Las Vegas. Mässan äger rum 5-8 februari och vi kommer självklart att vara där. Du hittar oss i monter 10714 i den södra hallen.


 


 

2012-09-18

Vi var där!

 

Den 6-7 september anordnades Demcon, marknadens mest renodlade mässa för demoleringsbranschen, på Infra City i Upplands Väsby och vi var självklart där.

- Kundsegmentet som besöker Demcon är jätteviktigt för vår bransch så för oss är det en självklarhet att vara med på mässan och visa upp oss och våra maskiner, berättar den nordiska försäljningschefen Stefan Bergsten.


Även om kanske nyhetens behag lagt sig lite sedan förra upplagan av Demcon, som var den första i ordningen, så tycker Bergsten att resultatet är en klart godkänd mässa för vår del.

- Intresset för våra produkter, som inte bara fanns i vår egen monter utan även hos en handfull andra leverantörer, var som vanligt stort och säljkåren har flera intressanta uppföljningar att gör, avslutar han nöjt. 

 

2012-08-27

Vi ses väl på DEMCON 2012?

 

Efter en sommar med blandat vädet börjar de flesta nu att återgå till vardagen med skola och jobb. För vår del kickstartar hösten med att delta i DEMCON 2012 som hålls på Infra City i Stockholm 6-7 september. Demcon-mässan är en renodlad mässa för demoleringsbranschen och det är andra upplagan av mässan som nu arrangeras.

- Det ska bli kul att få dra igång hösten med den här mässan. Vi deltog i den förra upplagan av Demcon som arrangerades under 2010 och den mässan slog alla våra förväntningar så självklart hoppas och tror vi på en minst lika bra mässa den här gången, säger Stefan Bergsten som är nordisk försäljningschef på företaget.

 

Vi kommer som vanligt att ha ett helt gäng med stoftsugare, våtsugare och luftrenare på plats för att du som besökare ska få chansen att beskåda dem in på bara skinnet. Vi finns i monter 47/48.

 

För fri entré kan ni förregistrera er genom att klicka här.

 


 

2012-05-30

Stolt sponsor av DEMCON 2012

 

2010 anordnas den första upplagan av DEMCON i Stockholm, en mässa som riktar sig mot bland annat rivning, betonghåltagning, golvslip och sanering. Pullman Ermator fanns på plats redan då och mässan överträffade alla våra förväntningar med råge.

 

I höst är det dags för en ny upplaga av DEMCON och vi på Pullman Ermator har i år valt att inte bara ställa ut på mässan utan även att gå in som silversponsorer vilket vi är mycket stolta över.

 

Håll utkik här på hemsidan under sommaren för mer information om mässan och även för möjligheten till att boka biljetter för fritt inträde.

 


 

2012-04-10

Dubbelt upp i tv-rutan

 

Onsdagen den 4 april var det dags för två långkörare att ha säsongspremiär i tv-rutan, nämligen byggprogrammen Arga Snickaren på kanal 5 och Bygglov i TV4. Förutom att teamen åker land och rike runt för att hjälpa familjer med strandade byggprojekt har de en annan gemensam nämnare, de använder stoftsugare och luftrenare från Pullman Ermator.

- Vi är oerhört stolta över att dessa proffsiga snickare väljer att använda våra maskiner. Att de dessutom syns i tv under bästa sändningstid gör ju inte saken sämre, säger Stefan Bergsten, nordisk försäljningschef, med ett litet leende.

De båda programmen sänds på onsdagar klockan 20.00 i TV4 och kanal 5.

 

För att läsa mer om Bygglov klicka här och för Arga Snickaren klicka här!


 


 

2012-03-28

Vi har något vi vill säga er...

 

… och det är ett stort tack för att ni hjälpte oss att göra årets upplaga av Nordbygg till en riktig fullträff! Intresset för våra maskiner var, som alltid, mycket stort och många kunder passade på att beställa maskiner redan under mässan. En produktkategori som det var extra stort intresse för var A-line.
- Att det är viktigt med en bra stoftsugare är något som redan slagit igenom ute på marknaden och där har efterfrågan på våra stoftsugare  varit stor under många år. Det vi märker nu är att allt fler har förstått vikten av att använda en luftrenare och det är många som nu kompletterar sin städutrustning med en sådan, säger Stefan Bergsten som är försäljningschef för Norden. Han fortsätter sedan:
- Att våra luftrenare dessutom är Sveriges mest sålda är något vi är väldigt stolta över. Bara under mässveckan tecknade vi order på ett hundratal luftrenare. Flera kunder ville ha dem med sig hem direkt från mässan så det slutade faktiskt med att vi var utan den lilla modellen, A1000, i vår monter.


Under mässan släpptes dessutom en nyhet, S26 Spånsug. Maskinen är speciellt framtagen för kap- och gersågar för professionellt bruk och då det inte finns någon liknande maskin på marknaden i dag spås maskinen en positiv framtid och intresset för den under mässan var stort.
- Vi fick flertalet förfrågningar på den och har dessutom ett gäng maskiner ute på prov hos de stora byggföretagen. Så det här är definitivt något vi tror på, berättar Stefan glatt.

 

Som avslutning vill vi än en gång tacka alla er som hjälpte oss att göra denna upplaga av Nordbygg till en mycket lyckad mässvecka. Och vi kan väl redan nu bestämma, samma tid, samma plats om två år?


 

 

 


 

2012-02-13

Äntligen är det dags igen!


Den 20-23 mars är det dags för Nordbygg på Älvsjömässan i Stockholm och självklart kommer Pullman Ermator att finnas plats ( monter B10:21.
- Vi ser verkligen fram emot den här mässan och vi har stora förhoppningar om att det ska bli en riktigt bra vecka. Nordbygg är årets happening för oss inom byggbranschen här i Norden, berättar Stefan Bergsten, nordisk försäljningschef.


I montern har besökarna chans att titta, klämma och känna på de välkända stoftavskiljare, luftrenare och våtsugare som Pullman Ermator tillverkar och säljer. Precis som sig bör kommer det dessutom att presenteras några nyheter under mässan, bland annat en spånsug avsedd för gjerdesågar.
- Gjerdesågarna ger ifrån sig stora mängder farligt damm som är osynligt för blotta ögat. Med vår nya spånsug kopplad till sågen så kommer arbetsmiljön för arbetarna förbättras avsevärt. Utifrån vad vi har sett och hört ute på fältet så finns det ett stort behov av den här typen av sug, så vi har goda förhoppningar om att den ska tas emot med öppna armar, avslutar Stefan.

 

För fri entré till mässan klicka här.


 

2011-09-29

Nu är vi på plats i Danmark!


För att ytterligare stärka vår position på den nordiska marknaden slog vi i maj upp dörrarna till vår egen verksamhet i Danmark.
– Vi har tidigare jobbat tillsammans med en agent på den danska marknaden men vi kände att tiden var mogen för att ta steget framåt och öppna en egen verksamhet, berättar den nordiska försäljningschefen Stefan Bergsten. Och de första månaderna i Danmark kan vi sammanfatta med ett ord. Succé!
Till en början kommer den danska marknaden att servas av vår säljare Uffe Wagner, Jan-Henrik Svensson som är produktansvarig Norden samt Stefan Bergsten.


 

2011-09-14

Vi kommer till Bygg Reis Deg 2011!

 

19-23 oktober är det dags för Bygg Reis Deg 2011 i Lillestrøm, Norge och vi kommer att finnas på plats.
Stefan Bergsten, försäljningschef Norden, berättar att det redan har gått ett år sedan Pullman Ermator startade upp egen verksamhet i Norge och fortsätter:
- Vi har flera nyheter som de norska kunderna kanske inte sett ännu, så vi ser verkligen fram emot att få möjligheten att möta både nya och gamla kunder och visa dem vad vi har att erbjuda. Norge är en mycket viktig marknad för oss.

 

Så missa oss inte, kom till vår monter D03-21 och se vad vi kan göra för just Dig!

Gå in här och ange lösenord X9rn för fri entrébiljett.

 

Vi ses!


2011-07-01

 

SunBelt Rental väljer
Pullman Ermators produkter


Ermator LLC, Pullman Ermators dotterbolag i USA, har via en distributör fått ett leverantörsavtal med SunBelt Rentals, en av USA’s största byggmaskinsuthyrare.
I första hand avser avtalet 1-fas och 3-fas stoftavskiljare. Provleveranser började redan i mars i år och under maj och juni har de första stora ordrarna levererats.
- Vi är förstås jätteglada över förtroendet vi har fått av SunBelt. Vi har haft en otrolig succé med de nya modellerna S13 och S26 ute på marknaden och det har

uppmärksammats av SunBelt. Vår distributör gör samtidigt ett jättebra jobb med att serva och supporta depåerna på SunBelt, berättar Fredrik Åkermark som är försäljningschef på Ermator LLC.
S13 och S26 lanserades så sent som oktober 2009 och blev snabbt favoriter bland byggbolag, golvbolag och saneringsföretag. Åkermark igen:
- Kunderna uppskattar den höga sugförmågan, uppsamling i longopac och att maskinerna har induvuellt testade och certifierade hepafilter. Detta var avgörande för SunBelt också då ingen av våra konkurrenter kunde visa samma prestanda och filtreringssäkerhet.

 

Succen med S13 och S26 har väckt intresse från andra byggmaskinuthyrare både i USA och i Europa och försäljning och produktion går för högtryck. Det är inte bara byggmaskinuthyrare som visat ökat intresse. Befintliga kunder inom golvslipning, sanering och städning har sett fördelar med de nya maskinerna och vill växla upp sin maskinpark.

- Vi får allt fler förfrågningar om våra dammugare från andra byggmaskinsuthyrare, dels här i USA men också i Franrike, Holland och England. Just nu har vi svårt att få fram tillräckligt med produkter men vi har ökat produktionstakten och vi räknar med att från och med i september kunna bemöta den stora efterfrågan, avslutar Fredrik.


2011-05-20

Kom och träffa oss i Amsterdam!

Den 7-9 juni finns vi på plats i Amsterdam där den andra upplagan av International Rental Exhibition (IRE) anordnas. IRE 2011 är en av de ledande mässorna för rental-branschen och efter några tunga år för den sektorn tros trenden nu vända uppåt igen så mässan kan inte komma mer lägligt. Missa inte att göra ett stopp hos oss under mässan.

Vi finns i monter 741.

 

För fritt inträde, registrera dig här!

2011-04-01

Dags för industrimässorna i Malmö!

13-14 april är det dags för industrimässorna i Malmö. Fem mässor hålls under ett och samma tak i Baltiska hallen / isstadion och en av dem är Uderhållsteknik där Pullman Ermator deltar. Vi kommer bland annat presentera en nyhet som underlättar arbetet avsevärt för er som jobbar inom industrin. Mer information om denna nyhet och våra andra redan väletablerade modeller får du om du besöker oss i monter U317.
Välkomna, vi ses i Malmö!

FÖr att registrera din gratisbiljett, klicka här!

 


2011-03-21

Ännu en succé för Pullman Ermator.

8-11 mars arrangerades Byggmaskiner i Göteborg, en välbesökt mässa som riktar sig mot uthyrningsbranschen.
Självklart fanns Pullman Ermator på plats!

Besökarna i vår monter fick möjligheten att se och känna på våra välkända stoftavskiljare, våtsugare och luftrenare. Vi passade desutom på att presentera två nyheter, trefassugen T8600F och saneringsskåpet CC1600. De två nyheterna och våra redan etablerade modeller väckte stort intresse och många kunder passade på att göra affärer med våra säljare redan på plats. Förutom att se våra produkter fanns det även möjlighet att prova sin styrka på flera sätt. Världsmästarinnan i armbrytning, Sarah Bäckman, fanns i montern och instruerade hur riktig armbrytning ska gå till. En del av besökarna hade turen att få prova bryta arm mot Sarah själv, men flertalet fick se sig besegrade av henne. Det fanns även möjlighet att spänna sina muskler och vara med i tävlingen Rolling Thunder. Tävlingsgrenen går ut på att med en hand lyfta så tung vikt som möjligt. Kan låta enkelt, men med ett handtag som rullar visade det sig vara svårare än vad många trodde. Några stycken fixade det dock galant och mässrekordet kom upp i hela 100kg (!). Vinnarna, en för var dag, kunde nöjt gå hem med en sprillans ny S25.

Vi tackar alla som hjälpte oss att göra vårt deltagande i Byggmaskiner till en succé!


2011-02-10

Vi kommer till Byggmässan i
Göteborg 8-11 mars!

Om du inte redan visste det har vi nu uppdaterat vårt sortiment och lanserat en lång rad nya maskiner under årsskiftet. Maskiner med nya idéer och intressanta lösningar. Uppslagen till många av förbättringarna kommer från våra bästa testare - användarna ute på fältet, som vi ständigt lyssnar på.
Räkna med ett givande besök i vår monter.
Välkommen till Sveriges enda renodlade mässa för hyrmaskiner och norra Europas ledande tillverkare av luftrenare och stoftavskiljare.


Klicka här för att boka din gratisbiljett!
Byggmässan i Göreöteborg

2010-11-22

World of concrete igen!

Den internationella mässan "World of concrete" i Las vegas, samlar en stor del av våra viktigaste internationella kunder. Och nu är det dags igen. Under fyra dagar 18-21 januari 2011, samlas världseliten i betong- och murbranschen för att visa upp sina nyheter och göra affärer.
Självklart finns Pullman-Ermator på plats med en rejäl monter. Där kommer vi att visa den allra senaste teknologin inom stoftavskiljning, genom alla våra spännande produktnyheter.
Dessutom kommer vi att presentera intressanta nyheter om företaget.

"See you in Vegas!"

World Of Concrete

2010-09-23

Nordisk försäljningschef

I augusti utsågs Stefan Bergsten till nordisk försäljningschef för Pullman-Ermator. Stefan har funnits i företaget i tre år och har tidigare fungerat som försäljningschef för den svenska marknaden. Han blir nu också ansvarig för företagets alla avtal med nordiska storkunder.
- Det känns riktigt kul med nya arbetsuppgifter, men ändå inom samma område, säger Stefan. - Marknaderna i Norden har många likheter, men också olikheter. Därför blir det en utmaning att ta mig an den här uppgiften.

Stefan Bergsten

2010-09-21

Nu öppnar vi eget i Norge!

Fram tills nu har Pullman-Ermator sålt sina maskiner i Norge via agenturen Foma. Men på grund av den starka försäljningsutvecklingen på den norska marknaden, har beslut tagits att företaget nu öppnar ett eget, filialkontor i Oslo. Syftet är att komma närmare marknaden och lättare kunna utveckla och serva alla de allt fler kunder som använder maskinerna från Pullman-Ermator.
Verksamheten med etablering av kontoret i Olso är redan i full gång.
I första skedet kommer Jan-Åge Rasch och Jan-Henrik Svensson att svara för fältarbetet på den norska marknaden.

Öppnar eget i Norge

2010-09-20

Styrkedemonstration på Demcon

När Demcom-mässan genomfördes häromveckan blev det i dubbel bemärkelse en riktig styrkdemonstration för Pullman-Ermator och de populära maskinerna. Dels kunde man notera ett nytt besöksrekord i montern - vissa tider gick det knappt att komma fram i montern, rapporterar flera av mässbesökarna - och dels för att svenska mästarinnan Sarah Bäckman visade hur en slipsten ska dras när det gäller armbrytning. Enligt Stefan Bergsten, nordisk försäljningschef, var intresset på topp och man kunde även på den här mässan notera ett mycket högt ordertecknande från de stora aktörerna på byggmarknaden.
Demcon Logo

Sara Bäckman

2010-08-31

Kom till Industridagene i Lillestrøm

Kom och se våra produkter och träffa Jan-Åge Rasch, vår säljare i Norge.

Anmäl dig till mässan här!Vi finns i Stand D07-28

Demcon 9-10 september

2010-05-10

Du har väl sett reportaget?

Tidningen "Den moderna hantverkaren" gjorde nyligen ett reportage om farligt damm på arbetsplatser. Mycket intressant och matnyttig läsning för alla som jobbar i eller har med dammiga jobb att göra.
Se hela reportaget här.

Den Moderna Hantverkaren

2010-05-05

PullmanErmator på Arbetsmiljömässan

Varför ska ett av de ledande företagen inom stoftavskiljning egentligen vara med på en mässa om arbetsmiljö och hälsa?

- Jo därför att de två företeelserna hänger intimt ihop för oss, svarar Tomas Otterberg, utvecklingschef hos PullmanErmator. - Vi insåg för flera år sedan, att våra maskiner inte bara ska göra rent och avlägsna oönskade partiklar, de ska också hjälpa användarna till en bättre arbetsmiljö och därmed bättre hälsa. - Många av våra användare jobbar ju på arbetsplatser med t ex riktigt farligt damm.

I byggbranschen ligger fortfarande antalet personskador och ohälsa, väsentligt över andra branscher. Men det behöver inte vara så. Försäljningschefen Stefan Bergsten förklarar:
- Vi har maskinerna som inte bara avlägsnar stoft och partiklar, utan som också filtrerar bort även de minsta, men ofta mest skadliga ämnena från den luft som återvänder ut i arbetsmiljön. - Den nya generationens byggarbetare accepterar inte längre att ha ett jobb som är farligare än sina kompisar, som kanske jobbar på kontor.
- Så sedan ett antal år, har vi fokus på att ha de absolut bästa, tillgängliga filtren i våra maskiner, och vara det företag som inte bara står för hårdvaran, utan också de mjuka värdena, fortsätter Stefan. - Vi vill att användarna ska se oss som en partner, inte bara en leverantör.

De stora byggföretagen har redan fått upp ögonen för problemet och möjligheterna; - Nu diskuterar vi inte bara direkt funktionalitet, utan också hälsoaspekter och miljöfrågor, med de största kunderna, tillägger Tomas Otterberg.

På den här mässan lanseras, inte mindre än sju produktnyheter inom arbetsmiljöanpassad teknologi. Alla nyheter är utvecklade utifrån de unika erfarenheter som PullmanErmator fått genom ett nära samarbete med användarna och att noga följa och ta till sig utvecklingen inom den mest avancerade luft- och filtreringstekniken.

Välkommen till monter B05:32 på Elmia.

Arbetsmiljö 2010

2010-04-01

"Överträffade våra
förväntningar med råge!"

Den rena luften från Smedjebacken tog besökarna på Nordbygg med storm i år. Trots att bygginvesteringarna ännu inte riktigt återtagit sina normala nivåer, hade man besöksrekord och försäljningssuccé i montern hos PullmanErmator.
- Otroligt kul att se det här enorma intresset för våra nyheter, säger Stefan Bergsten, försäljningschef för Sverige. - Vi har haft massor med besök av intresserade från hela Norden, både från kund- och användarsidan.
- Visserligen har vi aldrig förut presenterat så här många nyheter på en och samma gång, men ändå har vi blivit glatt överraskade.

Redan innan mässan hade man aviserat att det skulle presenteras ett antal nyheter, innovationer och förbättringar. T ex visades den nya tekniken där luftrenarna inte bara varnar vid igensatt filter, de varnar även om filtret skulle vara defekt. Något som uppskattas inte minst av luftvägarna hos användarna.

Med ett intressant och innovativt sortiment, ger Nordbygg inte bara tillfälle till kontakter med befintliga kunder, utan också många nya kontakter att utveckla framöver.
- Vi har haft två av de allra största byggföretagen i Sverige här, för mycket spännande diskussioner. - Vi ser en enorm potential i vad detta kan föra med sig. - Men nu ska vi först ladda om för Bauma i München i slutet av april, och visa upp våra nyheter för besökare från hela världen, avslutar Stefan Bergsten.

Nordbygg

2010-03-26

PullmanErmator visar nyheter för hela världen, i München

Bauma är som bekant en av världens absolut största mässor för byggbranschen. Det är i München man ska vara med och synas, när man levererar sina produkter över hela världen. PullmanErmator kommer förstås att delta med en stor monter och visa ett stort antal nyheter.

- Jag tror det kommer att bli mycket intressant för de flesta som besökervår monter, säger exportchefen Fredrik Hirn. Det är inte ofta som man kan se så många nyheter på en gång i vår bransch. Vi visar såväl nya maskiner som förbättringar och innovationer på våra existerande produkter. Kraven från kunderna ökar ständigt, både vad gäller prestanda, praktisk hantering och arbetsmiljökrav. Företaget har lyssnat och tagit till sig detta samt utnyttjat lågkonjunkturen under det senaste året till att utveckla nya och tidigare modeller.

- Vi vet att det alltid är ett stort antal kunder och användare som vill diskutera problemen med farligt damm på byggarbetsplatser och tekniska problemställningar. Detta är viktigt för oss eftersom de kunskaperna ligger som grund när vi utvecklar våra maskiner. Därför har vi vår expertis inom området på plats, säger Fredrik Hirn

- Vi är väldigt förväntansfulla på Bauma den här gången och vi välkomnar alla besökare till hall A1, monter 533, avslutar Fredrik Hirn.

Bauma

2010-02-22

Mycket nytt på Nordbygg!

Den 23:e mars slår den populära mässan Nordbygg åter upp sina portar på Stockholmsmässan i Älvsjö utanför Stockholm.Självklart är PullmanErmator på plats (monter B12:30) med en stor monter, fullmatad med nyheter.
Företaget har använt en del av tiden under lågkonjunkturen till att utveckla och konstruera nya maskiner, med i många fall ännu bättre prestanda än tidigare. En stor del av sortimentet har förändrats och förbättrats för att möta den nya tidens krav.
- Vi hoppas få se merparten av våra nordiska kunder i vår monter, säger Stefan Bergsten, försäljningschef för Sverige. – Det är ju inte ofta man får möjlighet att se så mycket nytt på en och samma gång.
Dessutom finns produktspecialister på plats för att svara på frågor om både det befintliga och nya sortimentet. – Vi har ju otroligt duktiga återförsäljare, men det finns detaljer som inte ens de kan svara på, säger Stefan. - Och då är det bra att få träffa de som konstruerat maskinerna, för att få veta exakt hur det hänger ihop.
Du vet väl att du kan registrera dig och skriva ut biljetter direkt på Nordbyggs egen hemsida? Eller så kan du bara klicka här, så kommer du rätt.
- Välkommen att se morgondagens bästa stoftavskiljare och luftrenare, hälsar Stefan Bergsten.
Nordbygg

2010-01-22

Laddat för uppgång

PullmanErmator har utnyttjat lågkonjunkturen det senaste året genom att passa på att utveckla nya maskiner, se över säljorganisationen och hitta nya medarbetare. Allt för att stå ännu bättre rustade när nu bygg och industri åter ökar sina investeringar:
• Peiman Farajollahi är företagets nya säljare med ansvar för Västsverige inklusive Värmland. Peiman är baserad i Göteborg och kommer närmast från Skanska Maskin i Göteborg där han jobbat med uthyrning av byggmaskiner. Johan Nätt som hittills ansvarat för försäljningen i Västsverige, får en ny utmaning med placering i Stockholm. Robin Fransson som tillfälligt servat Stockholmsområdet återgår till sin ordinarie placering i Sundsvall, med ansvar för försäljningen i Norrland.
Södra Sverige betjänas som tidigare av Jan Henrik Svensson som också är produktansvarig för den nordiska marknaden.
• Under det kommande året kommer en rad nyutvecklade maskiner att presenteras vid branschmässor världen över. T ex World of Concrete , Nordbygg , Bauma , Arbetsmiljö och Demcon. Håll ögon och öron öppna

Peiman Farajollahi

2009-11-12

Maskinerna från PullmanErmator bidrog till topp-placering

Nyligen utsågs Finlands bästa städfirma av Puhtaustieto PT Oy. En tävling som återkommer varje år och som tidigare vunnits av bl a ISS. I bedömningen deltog ett stort antal företag av olika storlek och inriktning I branschen. Som klar vinnare i år, utsågs företaget LTQ-Partners OY. Maskinerna man uteslutande jobbar med, kommer från PullmanErmator och samtliga är utrustade med HEPA-13-filter.
I dagarna besökte representanter för LTQ-Partners OY, PullmanErmators anläggning i Dalarna, tillsammans med sin finska leverantör, uthyrningsföretaget GLES Vuokraamopalvelut Oy. På programmet stod bl a utbildning och presentation av nya produkter och system.
- Möjligheten att komma hit och få utbildning på filter och maskiner, kan bara göra att vi blir ännu bättre, säger Timo Tammisalo en avägare av LTQ-Partners Oy.

lq_41_.jpg

2009-10-29

“Betongfeber” för PullmanErmator!

Betong är bra till mycket. Men den har en lite otrevlig baksida för de personer som står i vägen där det dammar av betong. Betongdamm kan ju som bekant vara riktigt ohälsosamt för de som ofta kommer i kontakt med det.

De flesta som jobbar med betong vid industrier och på byggen, har insett att det är inte själva stoftavskiljningen som är utmaningen för en maskin. Det är att också ta hand om dammet på ett betryggande sätt. Så att det inte kommer ut i andra ändan av maskinen och gör luften ännu farligare.

Under ett antal år har PullmanErmator gått i täten för utvecklingen av maskiner som sätter användarens hälsa i första rummet.
- Vi märker att efterfrågan på maskiner med t ex Hepa-filter bara ökar, säger Stefan Bergsten, försäljningschef för PullmanErmator i Sverige.
- Ingen vill längre sätta sin hälsa på spel när man sköter sitt jobb.
Men hur är det med sugkraften? Ni pratar ju inte så mycket om den?
- För dagens maskiner, i alla fall våra, är överlägsen sugförmåga en självklarhet, säger Stefan. - Det går inte att sälja en maskin som inte gör sitt jobb i det avseendet. Men att maskinen också kan ta hand om farligt damm, är inte lika självklart.
PullmanErmator berättar om sina maskiner och deras förmåga att ta hand om damm, på branschmässan “Betongfeber”, 17-18 november, i Stockholm.
- Det här är ett utmärkt tillfälle för alla som har tankar och funderingar runt farliga partiklar, att prata damm och hur man gör för att skydda sig, säger Stefan Bergsten.

Betongfeber

2009-10-23

PullmanErmator lyfter i USA

PullmanErmator startade sitt dotterbolag, PullmanErmator LLC, i USA i April 2008. Försäljningen har sedan starten ökat stadigt trots tuffa tider, framförallt i den Amerikanska bygg- och fastighetssektorn.

- Våra produkter ligger helt rätt i tiden, säger Fredrik Åkermark, försäljningschef vid PullmanErmator, USA.
- Kraven på ren arbetsmiljö har verkligen hamnat i fokus de senaste två åren och i april 2010 kommer det nya lagar om att alla motordrivna bearbetningsverktyg måste anslutas till dammsugare med Hepafilter.
- Vårt kunnande om damm och hur man skyddar sig mot farliga mikropartiklar, har börjat bli ordentligt känt även här i USA.
- På det här området ligger vi faktiskt före amerikanarna och våra konkurrenter .

PullmanErmators framgång märktes tydligt på den årliga konferensen för betongpolering, IPCSC, i Atlanta. Företaget syntes väl och av de som gjorde demonstrationer utomhus valde samtliga att använda sugare från PullmanErmator.
- Det var väldigt bra for oss och gav många leads och affärer.
- Mässan och konferensen är förhållandevis liten och nischad, men vi hade mycket folk i vår monter hela tiden, säger Fredrik.

Under året har PullmanErmator anställt ytterligare två säljare för att kunna möta den ökande efterfrågan på de populära maskinerna, över hela amerikanska kontinenten.
- Vi har tagit in en säljare som skall bearbeta Västkusten och en som kommer att arbeta i Sydöstra USA. Båda kommer från byggbranschen och är kända ansikten för många kunder. Vi räknar också med att anställa ytterligare säljare under 2010, avslutar Fredrik Åkermark.

ICPSC

2009-10-07

PullmanErmator på TV!

Nu blir våra maskiner TV-kändisar när de deltar i det populära programmet "Arga snickaren".

Läs mer här

Kanal5

2009-09-17

PullmanErmator går under jorden i Italien!

När operatören av Milanos bussar och tunnelbana, företaget ATM, skulle välja dammavskiljare för sina krävande rengöringsbehov, föll valet på maskinerna från PullmanErmator.
ATM fick upp ögonen för maskinerna från Sverige via internet, där PullmanErmators distributör SK-Professional, hade gjort en uppmärksammad aktivitet.

- Eftersom PullmanErmators produkter avsevärt skiljer sig från liknande produkter på den italienska marknaden, bestämde vi oss för att satsa på ett lite annorlunda medium. Och precis som maskinerna från PullmanErmator, är ju internet en modern kanal för de som söker något extra, säger Paola Orsi, försäljningschef på SK-Professional. - Det resulterade i att vi direkt fick en order på 20 avancerade maskiner. - Man uppskattade särskilt att vi kunde erbjuda riktigt hög säkerhet på filter och renlighet. - Dessutom var HEPA-13-filter ett absolut krav.
- För att hantera det farliga dammet från vägar och tunnlar, blev också en lösning med Longopack, ett självklart val, avslutar Paola Orsi.

ATM

2009-07-15

Swix 6000 nu hos PullmanErmator

I juni 2009 förvärvades företaget SWIX av PullmanErmator. Vissa av deras välkända produkter kommer att finnas kvar och säljas under PullmanErmators varumärke. Ett exempel är den populära storsäljaren stoftavskiljaren S6000.
- S6000 är en maskin som har utvecklats av SWIX och som vi vet redan har många nöjda användare, säger Torbjörn Bengtsson, VD på PullmanErmator. - Och därför kommer vi givetvis att fortsätta att sälja den. Vi vet att det finns en stor efterfrågan. - Men från årsskiftet kommer maskinerna givetvis att få den karakteristiska röda färgen som vi har på alla PullmanErmator-maskiner. - Vissa säger att rött suger, de kanske har rätt, skrattar Torbjörn.

Swix 6000

2009-03-09

World of Concrete Golf Tournament

Under mässveckan ”World Of Concrete” i Las Vegas, utmanade PullmanErmator Tidermans Hyresmaskiner i Göteborg på en golftävling. Spelformen var bästboll sämstboll och utspelades på välkända och vackert belägna Desert Pains Golfcourse.
- De flesta av våra kunder får vi ofta en personlig relation till, så det är trevligt att också kunna umgås vid sidan av affärerna, säger Torbjörn Bengtsson, golffantast och VD för PullmanErmator.
Tävlingen bjöd på fina hål, härligt väder och många roliga stunder. Båda lagen hade blandade golfslag; långa, korta, höga och låga men framför allt var det en trevlig dag med många tillfällen till skratt och jubel.
Som segrare efter dagens strapatser stod PullmanErmator.

- Vi är glada att Tidermans Hyresmaskiner antog vår utmaning. Vi tackar för en trevlig dag och hoppas att får försvara titeln nästa år, säger Torbjörn Bengtsson.
World of Concrete Golf Tournament

2009-03-06

Rekordförsäljning på World of Concrete i Las Vegas

Den 2-5 februari gick 2009 års upplaga av World of Concrete i Las Vegas. Och för första gången deltog PullmanErmator i egen regi med sitt amerikanska bolag.
Mässan blev en stor succé. Rekordförsäljning och många hundra nya kontakter med intresserade. Detta trots att antalet besökare minskade med 40% jamfört med 2008 och det strama ekonomiska läget på den amerikanska byggmarknaden.

- Orsaken till att vi lyckades så bra beror dels på att vi förberett oss väl, men av våra kontakter på mässan att döma, står våra produkter i en klass för sig.
– Vi erbjuder uppenbarligen en kvalitet som eftersöks även i USA, säger Fredrik Åkermark, som är försäljningschef för den amerikanska marknaden, sedan ett år.

Allt oftare ställs kraven på ren arbetsmiljö, vilket ligger helt i linje med den av företaget sedan länge uppdragna strategin, att sätta användarnas hälsa i första rummet. Och redan nu är Pullman-Ermator ledande på maskiner med högsta tänkbara filtreringsgrad.

- Det faktum att vi kan erbjuda kunder säkra byggsugare med individuellt testade och certifierade filter, gör att fler och fler väljer Pullman-Ermator som leverantör.
- Vi får även högt betyg av myndigheter i flera stater, för att vi fokuserar på hälsoaspekten både i produktutveckling och i produktion, avslutar Fredrik Åkermark.

Spirande framtidstro på DemExpo –09

2009-02-09

Spirande framtidstro på DemExpo –09

PullmanErmator har summerat intrycken från årets upplaga av DemExpo. En mässa man länge var tveksam till om man skulle vara med på.
”Den oro som råder på marknaden har slagit extra hårt mot byggindustrin – där många av våra kunder finns” berättar Stefan Bergsten, försäljningschef på PullmanErmator.
”Nu efteråt måste jag säga att vi är glatt överraskade. Kunderna ser mer ljust på framtiden än man gjorde för bara några månader sedan. Att vi inte bara säljer maskiner, utan faktiskt något så viktigt som ren luft är också en viktig faktor. Speciellt för alla som mässan specifikt vänder sig till – aktörer inom demolering, sanering och håltagning i cement. Verksamheter som alla lösgör partiklar som riskerar att leta sig in i kroppen.” 
”Att mässan låg tidigare i år, januari istället för mars har inte heller påverkat besökarantalet i någon större negativ riktning. Vi hade ett bra flöde in i vår monter och jag vill passa på att tacka alla kunder och intressenter som kom och träffade oss!”

DemExpo är en separat del av mässan Byggmaskiner, som i januari arrangerades i samband med Scanbygg i Göteborg.

Spirande framtidstro på DemExpo –09

2009-02-05

Renair får egen hemsida!

En av de grundläggande värderingar PullmanErmator konsekvent jobbar med är att alla har rätt till ren luft på sin arbetsplats – alltid. En viktig del av helhetsgreppet är de stationära luftrenarna från det egna varumärket Renair.
Det handlar om maskiner som inte behöver något ventilationssystem, utan kan placeras överallt. På skolor, i djurstallar, inom sten- och träindustri eller andra industrilokaler.
”Det här är luftrenare med fördelar som förtjänar att lyftas fram på en egen hemsida” säger Torbjörn Bengtsson, vd på PullmanErmator. Med en egen sida tar vi ytterligare ett steg mot renare arbetsmiljöer. Ingen ska behöva utsättas för förorenad luft på sin arbetsplats.”
Länkar till Renair finns på PullmanErmators förstasida samt under sortiment för a-line, luftrenare.
Adressen är www.renair.nu.

Renair är ett varumärke som ingår i PullmanErmator – ett specialistföretag på stoftavskiljning och luftförbättring.

Renair

2008-11-12

PullmanErmator sätter ny
branschstandard med ATEX 21

Efter en process som pågått under två års tid har PullmanErmator nu fått sin första maskin EX-klassad för användning inom zon 21, enligt ATEX-direktiven. Test och certifiering har skett hos SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (tidigare Statens Provningsanstalt). Bakom beslutet att höja sin certifiering ligger bland annat nya strängare regler och direktiv.

-Maskiner i branschen har i regel varit klassade för att klara zon 22, den enklaste formen där dammexplosioner inte förväntas kunna ske vid normal hantering, berättar Pullmans produktchef Tomas Otterberg.

-Den nya klassningen ger maskinen godkänt att arbeta i zon 21 – platser där dammexplosioner förväntas kunna ske även vid normal hantering. Det handlar till exempel om miljöer där olika material kan självantända vid fel temperatur.

-För oss har säkerheten alltid varit en ledstjärna. Nu sätter vi ny branschstandard genom att få en maskin klassad för att klara den tuffare zon 21, avslutar Tomas.

Stefan Bergsten, försäljningschef PullmanErmator: -Efterfrågan på den här typen av maskiner är stor och det känns fantastiskt kul att även här kunna motsvara våra kunders förväntan – att vi går i bräschen för säkerhet och ren arbetsmiljö. Och det bästa av allt är att kunderna kan själva även gå in och se klassnings godkännandet tack vare SP:s unika Certifikat nr.

Maskinen som certifierats är I940T ATEX, men fler modeller förväntas godkännas framöver. Det unika certifikatnumret är SP08ATEX3925. Ett nummer kunder och intressenter själva använda sig av för att gå in och se klassningsgodkännandet.

ATEX är den franska förkortningen för det EU-direktiv som behandlar bland annat utrustningar i områden med risk för explosioner, t.ex. dammexplosioner. ATEX står för Appareils destinés à être utilisés en ATmosphères EXplosibles.

Länk till certifikatet

PullmanEramtor sätter ny  branschstandard med ATEX 21

2008-10-28

Tekniska mässan 2008 – en av årets bästa!

Det var ett stort antal besökare som under dagarna 21-24 oktober besökte Tekniska Mässan i Stockholm. Många nyfikna intressenter passade på att besöka PullmanErmators monter.

Stefan Bergsten, försäljningschef: ”Vi är enormt glada över det uppriktiga intresset för våra produkter och att tillströmningen till vår utställningsyta var så stor. Vi är dessutom fantastiskt nöjda över att vi fått så mycket positiv respons för vår monter.”

PullmanErmator passar på att tacka alla kunder och medarbetare för att man gjort mässan till en av årets i särklass bästa, och ser fram mot att åter ses på DemExpo (Byggmaskiner 2009) 20-23 januari i Göteborg.

Tekniska mässan 2008 – en av årets bästa!

2008-09-26

24 sidor - om byggdammets olika sidor

I den nya katalogen från PullmanErmator sätts fokus på byggdammets risker. Hur det drabbar oss, vad det orsakar och hur vi bäst skyddar oss. Katalogen visar alltså i år så mycket mer än enbart företagets produktsortiment.
Vill du ha ett exemplar hör du av dig på tel 0240-66 09 60 eller besöker närmaste återförsäljare.

Katalog

2008-06-11

Spjutspetsteknologi i T11000

Efter en lång tids utveckling är efterlängtade T11000 nu ute på marknaden.
Med nära dubblad filteryta jämfört med lillebror T7500 och fyra stycken hepa 13-filter, klarar T11000 ett högt luftflöde. Samtidigt ser flera nyutvecklade lösningar till att dammet inte sätter igen förfilterpaketet. Med ett centrerat utblås leds luften ut optimalt – perfekt vid exempelvis slipning av epoxigolv.

-T11000 är med sina hela 11 Kw ”state-of-the-art” och framtagen för att ge maximal sugkraft och bästa filtrering under lång oavbruten drift, säger Tomas Otterberg, utvecklingschef på PullmanErmator.
-Vi har redan sålt flera T11000 till de stora slipföretagen och vi verkar ha landat helt rätt. Ordet ”Kanonbra!” är ett uttryck som ofta studsar tillbaka till oss från kunderna. Något vi naturligtvis är mycket glada över.

T11000 finns klar för leverans.

S1400

2008-05-28

Stor succé för liten maskin

Den första april lanserades den nyutvecklade "lilla" byggdammsugaren S25, på den svenska marknaden. Uppenbarligen var efterfrågan större än vad man räknat med i ledningen på PullmanErmator, för på knappt två månader har man redan levererat nästan 1.000 maskiner.
- Kul att vi tydligen hittat rätt direkt, säger den nya försäljningschefen Stefan Bergsten.
- Vi lägger stor vikt vid att hålla en bra kontakt med våra kunder, nära deras egen verksamhet. På så sätt hoppas vi ha bra koll på vad som egentligen efterfrågas, och vad vi ska lägga kraften på i produktutvecklingen.
- Dessutom är det ju en riktigt bra proffsmaskin till en ganska liten peng. Få maskiner i den här storleken har ju t ex H13-filter. Och vi vet att många frågar efter det.

S25 går att beställa hos de flesta välsorterade proffshandlare, och levereras just nu ut till en lång rad uthyrare.

S1400

2008-05-20

S1400 – mest hygienisk hittills!

PullmanErmators mission är att utveckla och producera stoftavskiljare som gör livet enklare för alla som jobbar inom bygg- och industri.
Kontinuerlig produktutveckling gör att nya och förbättrade modeller ständigt kan lanseras.
Nu kommer den första modellen i en ny generation stoftavskiljare från företaget.

Nya S1400 är utvecklad för att hantera extremt fint och lättflyktigt stoft. Trädamm, gips och andra hälsofarliga partiklar kan sugas upp, utan att farliga ämnen sprutas ut i luften igen.
S1400 har en kraftfull effekt på hela 1200W och är förstås utrustad med avancerad jetpulsrensning av filtersystemet, som består av finfilter + Hepa13-filter.
Uppsamling sker i Longopac och ger 100% dammfri tömning av påsen. Allt skyddat i en transparant behållare.
Maskinen är dessutom utrustad med manometer och eluttag för anslutning av elverktyg.

Byggandet av de nya maskinerna har just startat och de första leveranserna till återförsäljare och slutkunder väntas kunna ske augusti-september. Till stor del har maskinen utvecklats som ett svar på efterfrågan från våra
kunder och ett stort antal förhandsorder har redan tecknats.

S1400
2008-04-29
Amerikanarna kan andas in;

PullmanErmator tar sin rena
luft även till USA

PullmanErmator har under de två senaste åren växt med rekordfart och i all tysthet kunnat sprida sina luftrenare och stoftavskiljare över stora delar av världen. Under de senaste 4 åren har expansionen i första hand rört Europa, men efterhand även Asien och Australien. Regioner där företagets tänk har mottagits med öppna armar.

- Det är bara att inse att vi trots allt ligger långt fram vad gäller miljötänk i Sverige, säger Torbjörn Bengtsson, VD och ägare. Efterfrågan på produkter och kunnande är gigantiskt i övriga delar av världen. Så med maskiner som både håller högsta kvalitet och dessutom är bättre för din eller dina anställdas hälsa, har valet av leverantör varit lätt för många företag.
Den stora utmaningen har varit att starta försäljning i USA. En gigantisk marknad, nästan lika stor som övriga världen. Tanken var först att mjukstarta och sälja via en agent på plats, som på de flesta övriga marknader. Men intresset hos amerikanarna visade sig vara rejält underskattat;

- Vid den stora branschmässan  World of Concrete i Las Vegas, hade vi fullt i vår monter, och lång kö in, säger Fredrik Åkermark, försäljningschef hos PullmanErmator. 

- USA verkar bli en större affär än vad vi någonsin hade vågat hoppas på. Att sköta den marknaden via en agent, visade sig inte vara en bra lösning förklarar Torbjörn Bengtsson. - Så det fick bli ett nytt bolag på plats som vi kommer att äga och driva tillsammans med en av de ledande aktörerna i branschen på den amerikanska marknaden; Pullman-Holt.

- Vi kommer att ha delar av vår svenska personal på plats för att säkerställa att vi levererar den högsta kvalitén även i USA.

– Och att vi jobbar vidare med det hälso- och miljötänk som visat sig så efterfrågat, avslutar Torbjörn Bengtsson.

  S25
Idel glada miner när avtalet undertecknades i Florida. Fredrik Åkermark
ståendes längst till höger och Torbjörn Bengtsson sittandes till höger.
2008-02-05

Lättviktare med tungviktsprestanda!

Modellen S25 är utvecklad primärt för hantverkare och byggservice. Den är tillverkad i slagtålig polypropylen för att klara stora påfrestningar, men samtidigt vara lätt och smidig. Nya S25 klarar att suga fint stoft och damm från t ex gips, betong och trä.
Filtren är självklart certifierade i H13-klass. Maskinen känner själv av när filtren är igensatta och startar då rensning automatiskt. Elverktyg kan lätt anslutas och dammsugaren startas praktiskt, direkt från dem.

- Det finns ett stort behov för den här typen av dammsugare på marknaden. Och vad jag vet finns det inte någon annan dammsugare i den här klassen, som
klarar uppgiften så bra, och som dessutom har certifierade H13-filter, säger produktchefen Tomas Otterberg på utvecklingsavdelningen hos PullmanErmator.

Dammsugaren kommer att lanseras på marknaden den 1 april 2008, och kommer att kunna beställas hos de flesta proffshandlare. Målsättningen är att den även skall finnas hos de flesta uthyrarna av byggmaskiner.

  S25
2008-02-01

Rockad i försäljningsledningen

I spåren av en fortsatt ökad försäljning, och fler lyckade satsningar på exportmarknaderna, kommer nuvarande försäljningschefen Fredrik Åkermark, i fortsättningen att arbeta enbart med verksamheterna utanför Sverige.

Därför har Stefan Bergsten anställts som ny försäljningschef för den svenska marknaden. Stefan kommer närmast från en tjänst som storkundsansvarig hos Arvid Svensson Pro i Västerås.

- Stefan är ett stort tillskott för oss. Hans kunskap om åf-marknaden och hans erfarenhet som storkundansvarig, är precis vad vi behöver just nu,
säger Fredrik Åkermark.
- Med Stefan skall vi sätta ytterligare tryck på den svenska marknaden och fler nyställningar på säljsidan i Sverige är att vänta.
- Vi kommer också att lansera helt nya modeller av byggdammsugare under året, vilket kräver stora insatser på säljsidan, avslutar Fredrik.

  Stefan Bergsten
2007-12-21

Nyutvecklad stoftavskiljare för 3-fas

På World of Concrete-mässan i Las Vegas, 21-25/1 2008, lanserar PullmanErmator en just framtagen 3-fas stoftavskiljare - T11000. Med 11 kW och 32 amp, är den outstanding som sugkälla till t ex slipmaskiner för betonggolv, i storlekar från 600mm till 950mm slipbredd.

Den höga kapaciteten och stora filterytan gör att den klarar att hålla såväl hög kapacitet som H13-filtrering under kontinuerlig drift, även då man slipar de allra finaste stegen. T11000 har autostart och är utrustad med jetpuls-filterrensning. Förfilterytan är 3,8m2 och ytan på H13-filtren är 10m2.

För den amerikanska marknaden finns två specialmodeller i den här "maskinkroppen".
T8600 har en motorstyrka på 8,6Kw (16amp) och den större modellen T12600; en motor på 12,6Kw (32amp).

PullmaErmator siktar på att med den nya modellen kunna ta ett fast grepp om det här marknadssegmentet, och har redan flera förhandsorder både i USA och Europa.

  t11000
2007-11-15

Live in Las Vegas

Mässan "World of Concrete" i Las vegas i USA, är en av världens absolut största mässor för allt som rör byggteknik.

Den 21-25 januari är det dags igen, och då kommer även PullmanErmator att ställa ut sina produkter och berätta om sin verksamhet, i en egen monter.
Flera nyheter är planerade att premiärvisas, bl a T8600 BIG, som är en ny 3-fas sugare utvecklad vid fabriken i svenska Smedjebacken. Som modellnamnet antyder, har den ännu större kapacitet och ger dessutom ytterligare förbättrad driftekonomi.

Välkommen att besöka oss i South Hall, monter S21511.

www.worldofconcrete.com

  World of concrete
2007-11-05

Stora framgångar i Asien

Som en följd av en internationellt ökad efterfrågan på PullmanErmators produkter, startade under september månad företaget upp nya distributörer också i Australien, Singapore och Thailand.
Intensiva förhandlingar pågår även med Japan, och en eller flera etableringar väntas göras inom kort.
Man har dessutom under den senaste tiden fördjupat samarbetet med distributören i Nya Zeeland.

Gemensamt för samtliga nya återförsäljare är att de även distribuerar betongfräsar och slipmaskiner för betonggolv, där ett stort problem tidigare varit att kunna ta hand om dammet på ett arbetsmiljövänligt sätt. PullmanErmators modeller S1300, S2400, T3000, T3500 och T7500 kan enkelt anslutas till dessa maskiner, oavsett fabrikat, och därmed garantera att allt hälsofarligt damm effektivt samlas upp.
Efter omfattande testningar har man kommit fram till att PullmanErmators maskiner var överlägset bäst, både när det gäller filtrering och prestanda.
Enligt de nya distributörerna kommer tillgången på maskinerna från PullmanErmator att medföra tydliga konkurrensfördelar för deras respektive företag.

 
Australien
Michael Beston är PullmanErmators nya agent i Australien. Här tillsammans med Fredrik Åkermark och Torbjörn Bengtsson, försäljningschef resp VD.
Thailand
Bara glada miner efter avslutade förhandlingar med delegationen i Thailand.
2007-10-31

Hole-in-One på Tekniska mässan

Den 16-19 oktober var det dags för en av årets mest intressanta händelser – Tekniska mässan i Stockholm.

Många nyfikna deltagare passade på att besöka Pullman-Ermators monter. Lockande var vårt breda sortiment men också den utmanande puttävlingen där 250 modiga besökare försökte putta en golfboll in i en slang. I andra änden fanns en 5,5kW dammsugare som snabbt sög i sig bollen. De flesta deltagarna klarade uppgiften galant!

Den som klarade sig allra bäst och slutligen drog vinstlotten i finalutlottningen av en dammsugare var Christer Andersson på Sjölanders verkstäder i Västerås – Grattis!

 
Hole in one
2007-09-04

PullmanErmator on the golf course

Fredagen den 25 augusti bjöd företaget in till årets upplaga av PullmanErmator Open, på Linde golfklubb i Lindesberg. Golftävlingen som trots få år på nacken, redan har blivit ett efterlängtat
inslag bland medarbetare, kunder, leverantörer och många andra affärspartners.
Årets tävling bjöd på fina banor, härligt väder och ett laddat startfält. Hemmaspelaren Martin Beme vann tävlingen och gick sin runda på 2 under par.

Dagen före hade PullmanErmator också arrangerat en Pro-am tävling. 16 lag deltog med 3 spelare samt ett golfproffs i varje lag. Vi fick se en tät tävling med många fina prestationer. Segrade gjorde lag K.J. Ligma AB.
Från PullmanErmator deltog Torbjörn Bengtsson, Fredrik Sundh och Oscar Asp.

Vi gratulerar både deltagare och vinnare till fina spelresultat.

Se hela resultatlistan på:
lindegk.com/pages/resultat/2007/pullman/res.pdf

 
Golf
2007-08-27
Ökad försäljning kräver stärkt organisation

Produkterna från PullmanErmator ligger tydligen helt rätt i tiden, eftersom försäljningen bara fortsätter att öka. Högkonjunktur och ett tydligt ökat intresse för hälsoskydd, är också två viktiga skäl till framgångarna.

Försäljningen i Norden och Baltikum växer kraftigt och företaget har nu startat försäljning även i Frankrike, USA och England.

Fr o m den 1 augusti arbetar Fredrik Sundh som säljledare för den svenska marknaden. Fredrik var tidigare säljare i Stockholmsdistriktet. Han kommer nu att coacha de 5 svenska säljarna samt själv bearbeta vissa nyckelkunder.

- Med Fredrik som säljledare får vi bättre tryck och kontinuitet i vårt säljarbete. Vi har sex mycket duktiga säljare, men alla behöver ibland ett bollplank och någon som coachar i det dagliga säljarbetet, säger försäljningchefen Fredrik Åkermark.

Oscar Asph, som varit borta från företaget i ett halvår är åter anställd på PullmanErmator. Oscar kommer att arbeta som Key account på den svenska marknaden.

- Det känns väldigt bra att Oscar är tillbaka och han kommer att passa perfekt i sin nya roll, säger Fredrik Åkermark som nu själv kommer att sätta övriga marknader och nyetableringar i fokus.

 
Frerik Sundh och Oscar Asph
Fredrik Sundh, säljledare och Oscar Asph, key account hos PullmanErmator.

2007-06-07
Byggdammet skördar allt fler offer

Dödens damm breder ut sig på Sveriges byggarbetsplatser. Arbetsmiljön blir bara sämre och sämre. En ny studie från Svenska Miljöinstitutet visar hur landets byggarbetare allt mer exponeras för dammhalter – ofta över det dubbla gränsvärdet.

Rapporten, som slutförs i sommar, har redan gjort att TV och tidningar fått upp ögonen och nu redogör för det faktiska hotet. I tidningen Byggnadsarbetaren kommenterar Bengt Christensson, yrkeshygieniker och arbetsmiljöforskare vid Svenska Miljöinstitutet, studien och berättar varför man misstänker att situation blivit sämre. En stark varningssignal är indikationen på att den fruktade silikosen, vållad av kvartsdamm, är tillbaks efter att tidigare i princip varit utrotad.
Bengt har tillsammans med miljöforskaren Annika Karlsson, tagit fram studien som är den första delen i dammprojektet ”Effektiva åtgärder på byggarbetsplatser”. Nästa steg är att komma med åtgärdsförslag.
Torbjörn Bengtsson, Vd på PullmanErmator betonar rapportens vikt och bekräftar många av de insikter som framkommit. -Det är otroligt viktigt att den här typen av undersökningar görs och lyfts fram. Forskningsresultaten ligger helt i linje med vårt eget arbete för renare, mer hälsosamma byggarbetsplatser. Vi pratar faktiskt om människoliv.
Han fortsätter: -Vi för ett ständigt krig mot det livsfarliga dammet. Det är viktigt att problemet uppmärksammas för att få fler att inse hur allvarligt detta faktiskt är. Först då kan vi slå tillbaka på enad front”.

Studien fullbordas sommaren -07 och kommer under hösten att kunna beställas via IFL Svenska Miljöinstitutet.

 

2007-02-27
PullmanErmator på Gisbau

Den 22/2 var PullmanErmator inbjudna av Tyska organisationen Gisbau för att hålla seminarium om ren arbetsmiljö. Konferensen med temat ”Weniger staub am Bau” översatt ”mindre damm på byggarbetsplatser” drog ca 150 personer. Besökarna var från de största byggentreprenörföretagen, myndigheter och fastighetsägare.

PullmanErmator var inbjudna för att man hade erkänt högkvalitativa och säkra produkter. Att vi fokuserade på hälsa, rekommenderade H13 filter i all användning på byggarbetsplatser och hade testade produkter som överträffade kraven på filtrering gjorde
företaget och dess produkter bara mer intressant.

Föredraget var mycket lyckat och P-E distributör, Thomas Wolf, från företaget Seelbach fick förfrågan om nya uppdrag. PullmanErmator kommer att vara med i ett utbildningsprogram för byggnadsarbetare om ren arbetsmiljö med start efter sommaren.

 

2006-12-11
PullmanErmator får avtal med
Nordens största uthyrningskedja!

I hård konkurrens med andra leverantörer har PullmanErmator fått ett viktigt kontrakt med Ramirent, som är Nordens största kedja för uthyrning av bygg- och anläggningsutrustningar.

- Vi har förut jobbat med både Pullman och Ermator, och när de nu har gått ihop, har de ett komplett sortiment och blir därmed en ännu mer intressant leverantör för oss, säger Mikael Kämpe som är inköpschef på Ramirents huvudkontor i Helsingfors.

- Pullman Ermator har varit aggressiva i sin marknadsföring och det har gjort intryck på oss. Vi vill ju jobba med starka varumärken även mot våra kunder. - Hög kvalitet och leveranssäkerhet  är självklarheter för oss och även där uppfyller PullmanErmator våra höga krav.  - Vi är oerhört glada att vi kunnat behålla och utveckla samarbetet med Ramirent, efter vår sammanslagning, säger Fredrik Åkermark som är försäljningschef på PullmanErmator. - Att få leverera till dem är ju förstås en fjäder i hatten för hela företaget.

 

2006-10-18
Produktionsflytt ger högre effektivitet

Efter samgåendet med Ermator identifierar nu företaget ett antal områden där klara skalfördelar kan vinnas genom förflyttning av produktion och utvecklad logistik.

- För att uppnå ett antal fördelar kommer vi att koncentrera all tillverkning av luftrenare till anläggningen i Gällö. All produktion av dammsugare samlas samtidigt i Smedjebacken, säger Torbjörn Bengtsson, VD för PullmanErmator.

Alla luftrenare samt reservdelar och filter till dessa, kommer fr o m den 1/11 att levereras från Gällö. Dammsugare samt reservdelar och tillbehör till dem, kommer att levereras från Smedjebacken.

- Mer effektiv produktion och hantering skapar möjligheter till livskraftig produktutveckling och motverkar onödiga prisökningar, vilket sammantaget också kommer våra kunder till godo, säger Bengtsson.

 

2006-10-17
Stendammslunga åter här

Stendammslunga – dvs sjukdomen silikos, har länge räknats som utrotad i landet. Men under senare år har lungsjukdomen kommit tillbaka. Detta beror till stor del på att många nya företag inom sten- och gruvindustrin har etablerats.

Tidningen Arbetarskydd skriver i ett reportage i sitt septembernummer att silikos åter har fått fäste i Sverige. Förklaringen är att de nya företagen i branschen inte har kunskap om hur man skyddar sig mot kvartsdamm. Dessutom har inte dagens läkare den kompetens som krävs för att upptäcka stendammslunga i tid, vilket i värsta fall kan leda till döden för de drabbade.

På 1970-talet drog Arbetarskyddsstyrelsen igång ett omfattande program för att förhindra att kvartsdamm gav de anställda silikos. Företagen tvingades
att skydda arbetarna. Åtgärdarna var effektiva och antalet fall av silikos minskade i princip ner till noll. Men nu har de alltså börjat öka igen. Därför ska man på Arbetsmiljöverket återigen börja göra mätningar av
koncentrationen av kvartsdamm på arbetsplatser. Samtidigt ska de gamla föreskrifterna ses över.

 

2006-09-28
Ny sortimentstruktur ger tydligare kommunikation

I samband med att Ermator förvärvades under våren startades också ett projekt för att strukturera sortimentet på ett nytt sätt.

Produktbeteckningar som blivit föråldrade, har moderniserats och produkterna delas nu in i sju olika "lines" för att ge en bättre och mer samlad överblick.

  A line; Luftrenare
C line; Föravskiljare
I line; Special- och kombisugare
M line; Semiproffsmaskiner
S line; Stoftavskiljare
T line; Trefassugare
W line; Våtavskiljare

 

Dessutom bildas nu också O-line för service och tillbehör.

- Det här skapar enkelhet i vår sortimentshantering. Dessutom blir vi tydligare i vår kommunikation mot kunder och leverantörer, säger Tomas
Otterberg, produktansvarig på PullmanErmator.
- Vi har även passat på att införa en ny, modernare grafisk profil på emblem och produktmärkningar. Det bidrar till att visa att våra produkter verkligen hör till det senaste på marknaden, avslutar Tomas.

Projektet som startades under våren, är nu i stort genomfört, och kommer att styra kommunikationen runt företagets produkter.

 

2006-05-31
Förvärv ger styrka för expansion

För att kunna utveckla morgondagens avancerade luftreningssystem inom industri och hantverk, krävs starka aktörer med möjlighet att göra stora investeringar i nya produkter och agera på en internationell marknad. Som ett led i den utvecklingen förvärvade Pullman Scandinavian, Ermator AB, i mars 2006.

Det nya företaget som får namnet PullmanErmator, kan erbjuda ledande kompetens inom stoft- och lufthantering för hantverk och industri. Affären ger stora samordningsfördelar och skapar ytterligare styrka inom sortiment och organisation för snabb expansion både i Sverige och Europa.
- Ermators 30 år långa erfarenhet av stoftavskiljning tillför oss en gedigen kompetens och ett starkt varumärke. Vi kan nu erbjuda ett komplett program av stoft-, luft- och slamavskiljning, säger Torbjörn Bengtsson, ägare och VD på PullmanErmator.

Ermators nyligen genomförda förvärv av Renair Luftrening, tillsammans med Pullmans förvärv av Miljöburken under 2005 - båda kända varumärken inom luftrening -  bidrar också till den breda basen vad gäller PullmanErmators strategiska inriktning med fokus på renare arbetsmiljöer.

 
PullmanErmators försäljningschef Fredrik Åkermark och VD Torbjörn Bengtsson leder nu utvecklingen av det nya företaget. Man räknar med fler produktlanseringar och kraftig tillväxt både på hemmamarknaden och ute i Europa under de närmaste åren.
Nyheter Företaget Vår filosofi Lediga tjänster Kontakt Återförsäljare Bildbank